Sommaröppet 2017 i Råbäcks Hamn

2017-06-30 12:00

I samarbete med Stiftelsen Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri, Stenhuggeriets vänner, Götene kommun, Studiefrämjandet möjligör vi att besökare kan se stenhuggeriet i Råbäcks hamn från insidan varje dag under den mest intensiva semesterperioden. Efter en gedigen introduktionsutbildning ordnar feriearbetande ungdomar visningar på stenhuggeriet, säljer glass och fika i den gamla tvättstugan nere vid vattnet.

Genom samarbetet har, under flera år, en utveckling av området runt Råbäcks hamn kunnat ske. Vårt projekt "Att gå i kalken" har öppnat det närliggande Råbäcks kalkbruk för besökare. Där finns en geologistig anlagd och området har skyltats. Fler samverkansparter har också knutits till arbetet  och aktiviteter i form av t ex studiecirklar och guidade visningar på teman som som geologi och industrihistoria genomförs då och då. 

2017 är den nionde sommaren som ungdomar finns på plats i Råbäcks Hamn. Sedan 2011 är det Hållbart Avstamp som har ansvaret för dessa. Intresset från besökare är ibland mycket stort och många uppskattar den ökade tillgänglighet och service "sommaröppet" har medfört. Många utländska besökare har speciellt uppskattat att visningar också sker på engelska (och ibland även andra språk).
Det är också väldigt roligt att vi även detta år hittat/anställt en handledare bland de ungdomar som sökt sig tillbaka till oss efter att tidigare jobbat som feriepraktikant.   

Under säsongen 2017 har vi öppet dagligen mellan 30 juni  -  6 augusti.  (Vid fint väder kan det hända att vi även öppnar vissa tider före och efter denna period)

Läs mer och ladda ned vårt informationsblad om sommaröppet 2017 här

Har du frågor, synpunkter eller vill veta mera är du också mycket välkommen att höra av dig till:
Ola Göransson, 070-672 74 78, info@rabacksstenhuggeri.se

 


 

« Tillbaka